top of page

Perskit

- PERSBERICHT UITSLAGEN BONTEKOERACE - 

Elk jaar is het een fraai schouwspel in de haven van Hoorn als de schepen van ons varend erfgoed de Bontekoerace varen. Op vrijdagavond begint het weekend met de gezellige drukte van het inschepen. De schippers schrijven hun schepen in voor de wedstrijden en de bemanning installeert zich in hun kajuit. 

 

Afgelopen weekend voeren de tjalken, klippers, botters, visserij en klassieke schepen uit richting het wedstrijdgebied, even buiten de haven van Hoorn. Rond 11 uur passeerden de schepen de startlijn om koers te zetten naar de eerste boei. De Mallejan lukte dat even niet en sleepte daarmee de poedelprijs in de wacht. 

 

Zondag werd al vroeg duidelijk dat het een prachtige, zonnige dag zou worden. Zonnig, maar met weinig wind. Hierdoor stelde de wedstrijdleiding de start ruim een half uur uit en werd de wedstrijdbaan ingekort. De tjalk Pallieter, stevenklipper Broedertrouw, vissermanschouw HN56-Brakzand en het 8 meterklasse jacht Varg III werden de eerste in hun klasse. De prijzen werden uitgereikt door de Hoornse wethouder Assendelft.

Link naar: Uitslagen

Voor meer foto's zie: Regina van Raalte fotografie
 

Foto: Regina van Raalte Fotografie

- PERSBERICHT 30ste BONTEKOERACE - 


Aye! 

In het laatste weekend van oktober wordt de 30ste Bontekoerace gehouden! Deze zeilwedstrijd met klippers, tjalken, visserijschepen en klassieke jachten kun je vanaf 11 uur volgen vanaf de waterlijn van de Hoornse haven. Kom je iets eerder, dan zie je dat de schepen zich klaarmaken en uitvaren. 

 

30ste Bontekoerace

Dit jaar houden we alweer de 30ste editie! In- en om de haven is van alles te zien en te doen:

 

  • Steigeractiviteiten

Bij de wedstrijden hoort niet alleen varen, op zaterdagmiddag is er een steigerspel en een creativiteitswedstrijd voor alle schippers en bemanningen. Ook worden er Bontekoemutsen en t-shirts verkocht waarvan de opbrengst voor de Bontekoerace van volgend jaar wordt gebruikt. 

 

  • Shantymen Kaap Hoorn

Elk jaar maakt het Shantykoor Kaap Hoorn de sfeer compleet. Zaterdagmiddag staan de mannen op het Houten Hoofd om stoere zeemansliederen te zingen.

 

  • Prijsuitreiking door wethouder Assendelft

Op zondagmiddag sluiten we af met de prijsuitreiking in ‘t Schippershuis. Wethouder René Assendelft reikt de prijzen uit. 

  • Programma

Datum: zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022

Start wedstrijden: zaterdag en zondag om 11 uur

Steigeractiviteiten: zaterdagmiddag vanaf 15u, Houten Hoofd

Link naar: Achtergrondinformatie
 

BDRO1600-943 - BontekoeRace-A3poster-202
WhatsApp Image 2022-10-17 at 1.39_edited

Foto: Regina van Raalte Fotografie

Sfeerimpressie
bottom of page